Boekrecensie: Villa Pellegrino – De verhuizing, verbouwing en start van een Bed & Breakfast in Italië

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd
Villa Pellegrino

Villa Pellegrino

Titel: Villa Pellegrino – De verhuizing, verbouwing en start van een Bed & Breakfast in Italië
Auteur:  Marijke Pellegrino-Kanters
In Villa Pellegrino vertelt Marijke Pellegrino-Kanters hoe ze, nadat ze in 2003 weduwe werd, in 2007 verhuisd naar het land van haar man, Italië, en samen met haar dochter, schoonzoon en zevenjarige kleinzoon een Bed & Breakfast en appartementenverhuur begint.
Het boek beschrijft de eerste jaren van hun emigratie vanuit Nederland naar Umbrië. Alle hoogte- en dieptepunten passeren de revue; de nationale- en kerkelijke- feestdagen en de bijbehorende Italiaanse gebruiken, de eerste communie van de 9 jarige kleinzoon, de verbouwing van het huis, het op Italiaans kenteken zetten van de geïmporteerde auto. Ook alledaagse activiteiten, zoals het betalen van rekeningen in het postkantoor, passeren de revue. Tegenslagen en meevallers, alles komt langs in dit makkelijk te lezen boek. Indrukwekkend is de passage over de aardbeving in l´Aquila en hoe die door de inwoners beleefd werd. Opvallend veel anekdoten spelen zich af in de winterperiode, van kerst tot Maria hemelvaart.

Éénmaal begonnen met lezen ben je snel deel van het gezin. Met regelmaat doemen beelden op die in `Ik vertrek` of `Het roer om` niet zouden misstaan. Grappig is dat enkele bladzijden nadat je dit bedenkt, ook de schrijfster deze overeenkomsten opmerkt.

Marijke heeft een scherpe waarneming van cultuurverschillen, wellicht door haar huwelijk met haar Italiaanse man, en een vlotte schrijfstijl. Een enkele keer wat staccato, maar regelmatig meeslepend.

Aanbevolen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *