Pasta ai quattro formaggi  (Pasta met vier soorten kaas)

Recepten > Pasta ai quattro formaggi  (Pasta met vier soorten kaas)

Ingrediënten:

  • 320 gr. penne of macaroni, maccheroni
  • 30 gr. fontina-kaas
  • 20 gr. emmenthal-kaas
  • 20 gr. gorgonzola-kaas
  • 30 gr. geraspte grana-kaas
  • 1 bosje peterselie
  • 150 centiliter halfvolle melk
  • 1 lepel tarwebloem
  • 1 klontje boter
  • 30 gr. grof zout
  • zwarte peper nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Vier liter water laten koken met twee lepels zout.
  2. Voeg de pasta toe.
  3. De fontina en de emmenthal fijn hakken en de gorgonzola met een vork pletten.
  4. Tegelijkertijd de boter laten smelten in een pan.
  5. De tarwebloem, melk en de vier verschillende soorten kaas toevoegen, behalve een lepel geraspte grana kaas.
  6. Dit laten koken op een heel zacht vuurtje zodat men een gladde saus krijgt.
  7. Een beetje nootmuskaat toevoegen.
  8. De oven voorverwarmen tot 200 °C.
  9. De schaal die men later naar de tafel brengt, insmeren met boter.
  10. De pasta afgieten en weer in de pan zetten. Aan de zeer hete pasta de kaassaus toevoegen met fijngehakte peterselie.
  11. Mengen en in de beboterde schaal doen.
  12. Met grana en peper bestrooien.
  13. In de oven doen gedurende een half uur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *