Komkommersoep met garnalen, koude

Recepten > Koude komkommersoep met garnalen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 komkommer
  • paar takjes munt
  • 175 gr gepelde garnalen

Bereiding

  1. Snipper de ui heel fijn en fruit hem in de verhitte boter goudgeel.
  2. Roer de bloem erdoor, laat 1 minuut garen en roer de warme bouillon er in gedeelten bij, zodat een gladde massa ontstaat.
  3. Roer de eidooier met de melk en de crème fraîche los, klop er een paar lepels hete soep door en roer het mengseltje straalsgewijs door de soep.
  4. Rasp de geschilde komkommer en voeg die aan de soep toe.
  5. Laat nog even goed doorwarmen, zonder te laten koken.
  6. Laat de soep dan afkoelen door de pan in een bak koud water met ijsklontjes te zetten en regelmatig in de soep te roeren.
  7. Verdeel de garnalen over borden of kommen, schep de soep erop en bestrooi met geknipte muntblaadjes bestrooien.
  8. Lekker met notenbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *