Italie vakantieland, Italie informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen, Rome, Milaan
ItaliŽ
Vakantieland.NL

Giglio op ItaliŽVakantieland.nlItalie vakantieland, Italie informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen, Rome, Milaan
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer infomatie >

Advertising Italie vakantieland, Italie informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen, Rome, Milaan

Eintragen Italie vakantieland, Italie informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen, Rome, Milaan

Omhoog
Thema-artikelen
Last Minutes
Vakantiehuizen
Camping
Hotels
Bed en Breakfast
Agriturismo
Appartementen
Pensions
Rondreizen
Pakketreizen
Vliegreizen
Autoverhuur
Reisverzekering
Reisgidsen
Web-Winkel
Recepten uit ItaliŽ
Reisverhalen
ItaliŽ Links

Plaatsen > Giglio

Giglio (Officieel Isola del Giglio) is een eiland in de Tyrreense Zee aan de westkust van Italie, 50 km ten zuiden van Elba en 15 km voor de kust van Toscane. Giglio is deel van de eilanden van de Toscaanse Archipel. Giglio is bestuurlijk gezien een gemeente in de provincie Grosseto in de regio Toscane.

Het eiland Giglio heeft 1420 inwoners (2004). De belangrijkste economische activiteiten zijn visserij, fruitteelt en toerisme. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Giglio.

De bevolking van het Isola del Giglio is geconcentreerd in drie dorpen: Giglio Porto, een kleine pittoreske haven, Giglio Castello, met zijn middeleeuwse vestingwerk op de top van een berg, en Campese, aan de westkust de meest populaire toeristische plek dankzij haar brede strand.

Het gebied rond Giglio staat bekend om haar zeer heldere water, divers zeeleven en de mooie koralen. De zee rond Giglio is dan ook een populaire plek om te duiken. Rond Giglio leven meer dan 700 planten- en diersoorten, waaronder schildpadden, dolfijnen en zeehonden.

Geschiedenis
De FeniciŽrs hadden ooit een handelspost op Giglio. Het was een tussenstop voor hun tovht van de thuishaven in Libanon naar CŠdiz in Spanje. Zij vervoerden vooral cederhout.

Giglio Porto
Het charmante stadje Giglio Porto, gelegen aan de oostelijke kust, heeft een kenmerkende rij kleurrijke huizen gelegen langs een inham tussen twee pieren, tegen de helling van een terrasvormige heuvel. Zeilboten dobberen op het kristalheldere turkoois water van de enige haven van het eiland. Leuk winkelen is het in het winkelcentrum met de bruisende boulevard en eten kunt u in de restaurants gebouwd op palen boven het water.

Costa Concordia.
In januari 2012 werd Giglio wereldnieuws door de stranding van het cruiseschip Costa Concordia. De 290 meter lange Costa Concordia was de dag voor de stranding vanuit de stad Civitavecchia vertrokken voor een cruise over de Middellandse Zee. Het schip stootte rond etenstijd op een rots in zee. In de romp ontstond een scheur van tientallen meters. Het schip had bij de stranding ongeveer 3000 passagiers aan boord, voornamelijk uit Duitsland, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk. Aan boord waren zeker 34 Nederlanders. De bemanning telde ruim 1000 man. De reddingsoperatie werd bemoeilijkt doordat een groot gedeelte van het schip onder water lag, aan de rand van een snel dieper wordend gedeelte. Bij de ramp zijn minstens 17 mensen omgekomen. Vijftien mensen zijn nooit terug gevonden. Na maandenlange voorbereidingen zijn bergingswerkers woensdag 17 april 2013 begonnen met het vlot trekken van de Costa Concordia.
 

Houdt ItalieVakantieland.nl up-to-date deel uw ervaringen en tips. Stuur ons uw suggesties tot verbetering van onze website.

Plaats informatie Thema-artikelen Last Minutes Vakantiehuizen Camping Hotels Bed en Breakfast Agriturismo Appartementen Pensions Rondreizen Pakketreizen Vliegreizen Autoverhuur Reisverzekering Reisgidsen Web-Winkel Recepten uit ItaliŽ Reisverhalen ItaliŽ Links

Adverteer op Italie vakantieland, Italie informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen, Rome, Milaan  

Andere landen uit deze serie:Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland
U bent op ItaliŽ Vakantieland bezoeker:Site Meter
Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2004-2013 by
Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 juli 2013.

Op ItaliŽ Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over ItaliŽ, het kopen of huren van een huis in ItaliŽ, maar ook links naar campings in ItaliŽ en vakantiehuisjes in ItaliŽ. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in ItaliŽ via "ItaliŽ Vakantieland".